Definitieve ontharing bij en voor iedere huidtype met de krachtigste, meest geavanceerde en snelste combo Nd:YAG/Alexandrite ter wereld: Lutronic Clarity 2 

 

"Clarity 2 allows us superior control compared to other lasers. We can adjust laser wavelengths and intensity on the fly, ensuring that you receive the maximum possible results and that your skin is safe—whatever your skin and hair type"

 

Wat is de Clarity 2 laser?

De Clarity 2-laser is gemaakt door Lutronic om energie met twee golflengten te leveren. Deze laser bevat langgepulseerde 755 nm Alexandrite-golflengten en 1064 nm Nd: YAG-laserenergie. Deze combinatie is vooral veilig voor mensen met een donkere huid. Elke golflengte kan worden aangepast aan verschillende huidtypes en haarkleuren om de effectiviteit te bereiken en het risico op huidbeschadiging en pigmentatie te minimaliseren.

 


Hoe werkt laserontharing met de Clarity 2? 

Laserontharing en -verwijdering zijn gebaseerd op fotothermolyse, het wetenschappelijke principe waarbij bepaalde golflengten van laserlicht worden omgezet in warmte-energie. De Clarity-laser levert zijn Alexandrite- en Nd:YAG-golflengten in de haarzakjes, waar deze lichtenergieën worden geabsorbeerd door de melanine in haarlokken. Hier wordt licht omgezet in warmte. Thermische energie bouwt zich snel op in de haarzakjes en veroorzaakt gecontroleerde schade aan de wanden van de follikels, de dermale papillen en de stamcellen die betrokken zijn bij de haargroei in het beoogde gebied. De toenemende schade aan de behandelde haarzakjes zullen er voor zorgen dat ze voor onbepaalde tijd wegblijven. 

Wat zijn de unieke eigenschappen die alleen de Clarity 2 laser bezit?

IntelliTrak-technologie – Zorgt voor een consistente energieafgifte, ongeacht de snelheid waarmee de behandelaar het handstuk over de huid rolt. De lasert werkt alleen als het handstuk bewogen wordt en geeft met een gekleurd lichtsignaal aan wanneer er te snel wordt gewerkt, zodat de efficiëntie nooit in het gedrang komt!

Dit geeft u en ons de zekerheid dat hogere glijsnelheden nog steeds een consistente en gewenst resultaat kunnen bereiken, wat vooral belangrijk is voor laserontharing: vooral in grotere gebieden zoals benen, armen, rug en borst.

Temperature Sensing – Het innovatieve handstuk op de Clarity II kan continu de temperatuur van het huidoppervlak meten, waardoor wij de zekerheid krijgen om de behandelingsparameters te optimaliseren voor het best mogelijke resultaat. Dit is vooral belangrijk voor het verstevigen van de huid, het behandelen van vasculaire aandoeningen en andere procedures.

Wat zijn de voordelen van Clarity 2 Laser ten opzichte van andere opties voor laserontharing?

Het Clarity laserontharingssysteem heeft twee verschillende golflengten waardoor dit apparaat in staat is een breed scala aan huidskleuren en -tinten te behandelen. De ene golflengte is geschikt voor een lichtere huid en de andere is geweldig voor een donkere huid. Experts zijn het erover eens dat deze laser een uitstekende optie is voor ook donkere huidtypes, omdat de langere golflengte van laserlicht door de huid gaat om melanine in de haarschacht te richten zonder de opperhuid te beïnvloeden.

 

Is de Clarity Laser pijnlijk?

De Clarity-laser is gekoppeld aan een luchtkoeling systeem van Zimmer (Cryo 6)  dat constant na elke laserpuls is geactiveerd. Het verkoelend systeem voert warmte af en beschermt de huid met behoud van optimaal comfort. De Cryo 6 is de nieuwste generatie van cryotherapie met gekoelde lucht, opgewekt door een compressor, voor een efficiënte behandeling van pijn, zwelling reductie, als ook de relaxatie van de spiertonus.

 

De applicator van de Clarity 2 is voorzien van verschillende spotgrootte tot wel 25mm! Verder is de applicatie voorzien van een uniek en snelle pulstechnologie die samenwerken om de effecten van de behandeling te versnellen, zodat elke sessie snel en comfortabel is.

 

Is de Clarity Laser veilig?

Laserontharing is een veilige en goed bestudeerde techniek om voorgoed van ongewenst haar af te komen. Veiligheid en tevredenheid zijn twee van onze primaire doelen bij het leveren van laserontharingsdiensten. Daarom worden de apparaten die we aan onze selectie toevoegen grondig doorgelicht voor resultaten met zo min mogelijk bijwerkingen. De Clarity 2 is goedgekeurd door de FDA. Over het algemeen omvatten de bijwerkingen van laserontharing doorgaans milde roodheid en een gevoel van verbrande huid dat ongeveer 24 tot 48 uur aanhoudt. Meer intense complicaties zoals blaarvorming zijn zeldzaam.

 

Report FDA Clarity 2
PDF – 234,4 KB


Hoe lang duurt de Clarity Laser-procedure?

Een gemiddelde laserontharing sessie van het gehele lichaam duurt ongeveer een uur. De sessie kan in tijd toenemen of afnemen op basis van de grootte van het behandelgebied en het aantal behandelde gebieden in één afspraak.

 

Hoe moet ik mijn huid verzorgen na de Clarity Laser?

Laserontharing kan de lichtgevoeligheid van de huid gedurende een korte tijd verhogen. Sommige mensen kunnen ook lichte irritatie of droogheid ervaren.

 

Nazorg instructies na Clarity laserontharingssessies: 

Blootstelling aan de zon gedurende een week na de behandeling vermijden.
Breng een zonnescherm aan met een SPF van minimaal 30 om overmatige irritatie of huidbeschadiging te voorkomen.

Als de huid verbrand of geïrriteerd aanvoelt, kunt u een koele kompres aanbrengen of uw huid in te smeren met pure aloë vera gel. 

Onderga geen andere laserbehandelingen of chemische peelings op het behandelde gebied gedurende ten minste 2 weken na laserontharing.

Lotion en andere vochtinbrengende crèmes kunnen 24 uur na een laserontharingsbehandeling worden aangebracht.

Dep de huid na een zachte reiniging droog in plaats van te wrijven.

Als er pigmentveranderingen, blaren of langdurige zwelling of roodheid optreden, neem dan contact op met ons kliniek. 

 

Informatie video over de Clarity 2 in het Arabisch