De eerste zoutkamer in Den Haag is een feit!

woensdag 5 februari 2020 

 

Zouttherapie wordt al eeuwenlang gebruikt, voornamelijk in Oost-Europa was het vroeger (maar nu nog steeds) erg populair. De laatste jaren wint het ook in West-Europa en Amerika enorm aan populariteit, vanwege de heilzame werking die zout heeft op ons lichaam.

 

Eeuwenlang beschrijven mensen al na een kort verblijf aan zee een aanzienlijke verlichting van de symptomen van luchtwegaandoeningen, kno- of huidklachten. Zouttherapie is inhalatie van hele fijne natuurzoutdeeltjes door de luchtwegen, bronchiën, longen en longblaasjes.

Zouttherapie helpt om ontstekingen, bacteriële infecties, overdadige slijmvorming, spastische verschijnselen van de bronchiën en grote gevoeligheid van de ademhalingsorganen tegen te gaan.

Na een serie sessies met zouttherapie, verbetert de klinische conditie en verdwijnen of verminderen de negatieve verschijnselen. Zoals benauwdheid, aanhoudende hoest, kortademigheid, stress, taai slijm in keel en longen. In een speciaal ontwikkelde Zoutkamer, wordt heel fijn gemalen natuurzout via een dry aerosol in de ruimte geblazen. Door circulatie en ventilatie is er een optimale verdeling van het zout door de hele ruimte. De lucht in de ruimte wordt elke sessie ververst en is volledig allergeenvrij door het gebruik van een pollenfilter.

De kamers beschikken over een technische installatie die klimaat, luchtvochtigheid , temperatuur en zoutconcentratie registreert. De hoeveelheid ingeademde zoutdeeltjes  bedraagt 10mg/m³. Deze concentratie wordt ook aangetroffen in natuurlijke zoutmijnen en zoutgrotten, waar in andere landen klinieken in gevestigd zijn.

Het natuurzout komt als gevolg van de kleine deeltjesgrootte zelfs in onderste luchtwegen en longen terecht. De verhoogde zoutconcentraties in de bronchiën en longblaasjes zorgen voor een verhogend slijmoplossend effect. Het bijzonder fijne zout doodt ook vanwege zijn ontstekingsremmende werking bacteriën en schimmels en versterkt het immuunsysteem.

Zouttherapie is een medicijnvrije behandeling en dient als aanvulling op medicinale therapie. Al is wel gebleken dat na verloop van tijd, in overleg met specialist of huisarts, medicatie afgebouwd kan worden.

 

Zouttherapie werkt ook PREVENTIEF


Zouttherapie is weerstand verhogend en ontspannend. Als uw weerstand hoger is bent u beter beschermd tegen infecties. Schone lucht werkt ook positief op uw geest.

 

De Zoutkamer is ook geschikt voor kinderen vanaf 6 maanden! 

 

Privésessie 

 

Ontspannen in gemakkelijk zittende kleding op comfortabele stoelen of in een zoutbed bij een aangename temperatuur van 22-24 ° C en een luchtvochtigheid van 40-60% . Indien u het te fris vindt zijn er plaids beschikbaar.
In verband met de hygiëne krijgt u overschoenen. U deelt de Zoutkamer niet met andere mensen! De zoutkamer is dan voor u privé.  Bij huidaandoeningen kunt u eventueel de te behandelen plekken vrij laten, dan wel gemakkelijk zittende kleding aantrekken. Dit is niet direct noodzakelijk omdat de werking van binnenuit gebeurd.
Zachte achtergrondmuziek en licht geeft een sfeer die leidt tot ultieme rust en ontspanning. U ademt droge zoutnevel in, waardoor de slijmvliezen en de luchtwegen bevochtigd en gereinigd worden. Het zelf genezend vermogen wordt geactiveerd. Een sessie duurt 60 minuten.

 

Huisregels

 

U wordt verzocht vijf minuten voor aanvang aanwezig te zijn.
Tijdens de sessies is rust en stilte het uitgangspunt.
Verder wordt u verzocht geen parfum en geparfumeerde producten te gebruiken.
Niet afgemelde reserveringen worden in rekening gebracht.